جی آی اس (Geographic information system) یا سیستم اطلاعات جغرافیایی، سیستمی است که با استفاده از آن، کلیه اطلاعات جمعآوری شده، به صورت لایه لایه تولید می شود و پس از تفکیک و کنترل داده ها در جی آی اس، کلیه اطلاعات توصیفی و مکانی مورد نیاز وارد سیستم میشود. همچنین با GIS علاوه بر دسترسی صحیح و سریع به دادههای مورد نیاز در یک حجم وسیع، امکان ارائه و به تصویرکشیدن اطلاعات مکانی و موضوعی در قالب نقشه، جدول و نمودار وجود دارد. گسترش روزافزون شبکه کاربران GIS از جمله نکات اساسی است که می تواند به قابلیت ها و توانایی های جی آی اس بیفزاید.
GIS یا سامانه ی اطلاعات جغرافيايی برای جمع آوری و تجزيه و تحليل كليه ی اطلاعاتی كه به نحوی با موقعيت جغرافيايی در ارتباط هستند به كار گرفته مي شود. اين اطلاعات ممكن است به صورت نقشه‚ جداولی از داده ها و يا فهرست هايی از اسامی يا آدرس ها باشند و كار كردن با اين حجم زياد داده ها با روشهای معمول و غير كامپيوتری بسيار مشكل و وقت گير و در بعضي موارد حتی غير ممكن است. اما با کمک GIS می توان به راحتی انواع پردازش ها و تجزيه و تحليل ها را با صرفه جويی در هزينه و زمان انجام داد.
به طور کلی سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) یک سیستم کامپیوتر مبنا می باشد که به عنوان مجموعه ای از سخت افزار، نرم افزار، اطلاعات جغرافیایی، نیروی انسانی و مدلهای پردازش داده و به منظور تولید، ذخیره سازی، نمایش، بازاریابی، پردازش، بهنگام رسانی و… اطلاعات جغرافیایی مربوط به عوارض و پدیده های مختلف، مورد استفاده قرارمی گیرد.